top of page

TERVETULOA KOTISIVUILLENI !

 

Olen kuopiolainen freelance-toimittaja Pirjo Tiihonen. Koti, asuminen ja sisustus on erityisalaani, mutta kirjoitan myös muun muassa yritystarinoita, henkilöhaastatteluja, uutisia ja piha-aiheisia juttuja sekä juttuja kunta-alalta.  

 

Rakkaus journalistin työhön on ajan kuluessa vain syventynyt. Oikeastaan rakastun työhöni aina uudelleen. On hienoa tutustua uusiin haastateltaviin, paneutua juttuaiheisiin, hakea tietoa, ihmetellä, epäillä, ihailla, ymmärtää, olla ymmällään tai yllättyä ja välittää lopuksi tarinat ja faktat lukijoille julkaistuna juttuna, jäävuoren huippuna. 

 

Yhteiskuntatieteiden maisterin koulutus antaa lujan pohjan työhöni. Myös karttunut työkokemus sekä harrastukset ovat osoittautuneet isoksi hyödyksi. Lukioaikoina alkanut muotiharrastus, loputon sisustusvimma ja kaipuu kauneuteen ovat poikineet paljon juttuja muodin, kauneuden, designin ja sisustuksen tiimoilta. Savolais-karjalainen uteliais luonne taas antaa luvan kysyä haastattelussa ne tyhmimmätkin kysymykset, jotka usein johtavat sinne, minne haluan päästä, jutun juurille.

TOIMEKSIANTAJIA

Savon Sanomat, Keskisuomalainen, Kauppalehti, Avotakka, Meidän Mökki, Meidän Talo, Kuntalehti, Lääkärilehti, Kymppivoima-energiayhtiöiden Kymppi-asiakaslehti, STT, Kuopion kaupungin asukaslehti Kohtaamisia, Viherpiha, Iltalehti. 

 

TYÖKOKEMUS

​2007 Freelance-toimittaja -

2006-2007 Projektityöntekijä, Kuopion kaupunki, kasvun ja oppimisen palvelualue

2004-2005 Tiedottaja, Kuopion kaupunki, kasvun ja oppimisen palvelualue

2003 Tiedottaja, Kuopion kaupungin Unicef -projekti

1999 – 2001 Tiedottaja, Kuopion kansalaisopisto

1992 -1998 Tutkimusapulainen, Työterveyslaitos, Kuopion aluetoimipiste

 

OPINNOT

1992 Yhteiskuntatieteiden maisteri, Itä-Suomen yliopisto

1981 Ylioppilas, Kuopion Yhteiskoulun lukio

 

APURAHAT

Journalistisen kulttuurin edistämisssäätiön matka-apuraha Stockholm Furniture Fair -messuille 2015

 

bottom of page